Mevcut Depo Raf Sistemlerinin Bakım Onarım Hizmeti

Mevcut Depo Raf Sistemlerinin Bakım Onarım Hizmeti

  • Hasarlı olan raf ayaklarının sökülmesi yenisi ile değişimi,
  • Dönük olan raf ayaklarının düzeltilmesi ve eksik olan bağlantılarının yapılması
  • Hasarlı olan raf ayak diyagonallerinin ,yatay/çaprazlarının onarımı ve değişimi
  • Hasarlı traverslerin sökülmesi ve yenisi ile değiştirilmesi
  • Ayak koruma bariyerleri, forklift bariyerlerinin sökümü ve değişimi
  • Paslanmış, korozyona uğramış bulunan raf sisteminin boyanması
  • Eksik olan üst emniyet profillerinin montajı
  • Travers emniyet pimlerinin kontrolü ve değişimi
  • Statik gergilerinin kontrolü
  • Eksik olan dübellemelerin, ankrajların yapılması

Hasarlı Olan Raf Ayaklarının Sökülmesi Yenisi İle Değişimi

 

Hasarlı olan raf sistemleri EN 15635 yönetmeliği madde 9.4 kapsamında mevcut

raf sistemlerinin kontrol ve denetimi raporunda yazılı olan ve tüm hasarlı raf ayak elemanları yerinden sökülerek kaldırılacaktır. Yerine mevcut olan ve hasarsız  raf ayaklarının montajı yapılacaktır. Yapılacak olan depo raf sistemi keşifte  tip raf sisteminin yedeklerinin olup olmadığı bu raf sistemleri için satın alma yapılıp yapılmayacağı konusu tespit edilecektir

 

Dönük Olan Raf Ayaklarının Düzeltilmesi ve Eksik Olan Bağlantılarının Yapılması

Forklift çarpması, kullanım hatasından ve eksik betona bağlantı sebebi ile  kaynaklanan raf ayak elemanlarının dönmeler meydana gelmektedir. Bu raf sistemleri yanındaki hücreler boşaltılarak, dönüklüğü giderilecek, onarılacak  betona sabitlenecektir.

 

Hasarlı Olan  Raf Ayak Diyagonallerinin Onarımı ve Değişimi

Hasarlı olan ve EN 15635 yönetmeliği madde 9.4 kapsamında mevcut raf sistemlerinin kontrol ve denetimi raporunda yazılı olan ve mevcut tüm depolarda ki hasarlı diyagonallerin tümü gözden geçirilerek, mümkün olanları onarılacaktır, onarımı mümkün olmayan diyagonaller değiştirilecektir. Ancak kaynaklı olan diyagonallerin değişimi kesim ve kaynak gerektirdiğinden değişimi komple ayak yönünde yapılması planlanmaktadır.

 

 

Hasarlı Traverslerin Sökülmesi ve Yenisi İle Değiştirilmesi

Hasarlı olan ve EN 15635 yönetmeliği madde 9.4 kapsamında mevcut raf sistemlerinin kontrol ve denetimi raporunda yazılı olan ve mevcut tüm depolarda ki hasarlı traversler tamamı yerinden sökülerek yerine yenileri takılacaktır. Tarafımızdan yapılacak olan keşif ile birlikte traverslerinin yedeklerinin yeteri kadarı mevcut olup olmadığı tespiti yapılıp, satın alma yoluna gidilip gidilmeyeceğine karar verilecektir.

 

Ayak Koruma Bariyerleri Forklift Bariyerlerinin Sökümü ve Değişimi

Yapılan keşiflerle koridor başlarında bulunan ayak koruma bariyerlerinin U ve L bağlantılarının sağlam olup olmadığı ve bu parçalara bağlı profillerin hasarlı olup olmadığı tespit edilecektir. Bu hasarlı ve koruma görevini yitirmiş elemanlar değişimi onarımı yapılacaktır. Bu işlem yapılırken firmanın satın alma yaptırılmayacaktır. Öncelikli olarak hasarlı sökümü yapılmış raf ayak elemanları, düzgün olan hasarsız olan kısımları kesilip işlenerek kullanılacaktır.

 

Paslanmış ve Korozyano Uğramış Raf Ayaklarının Boyanması

Dış veya iç ortamda bulunan raf ayaklarının ve raf sistemlerinin yapılan keşif sonucunda korozyona (paslanmaya) maruz kaldığı gözlemlenmiş ise, bu raf ayaklarının ve sistemin hasarlı olanlarla değişimi öncesi boyama işlemi yapılacaktır. Tüm işçilikler ve sarf malzeme satın alma işlemi tarafımızdan yapılacaktır. Boyama işlemi yaş boya uygulaması olup kompresör ile yapılacaktır. Boya kompresörü ve boya kimyasalı ve hammaddesi Raf Kullanıcı Firma tarafından istenirse tedarik edilebilir.

 

Üst Emniyet Profillerinin Montajı

Mevcut depo raf sistemleri koridor başı ve sonu olmak koşulu ile birde koridorun orta kısmına raf ayak elemanının tam üst noktasından bağlantı aparatları ile bir birine bağlanacaktır. Her koridorda …….(yeteri kadar) adet bağlantı profili olacaktır. Bu bağlantı profilinin tedariki ve satın alınması yapılmayacak olup hasarlı olarak yerinde sökülen ve atıl duracak olan raf ayakları düzgün olan kısımları kesilerek, işlenerek montajı yapılacaktır. Sadece bağlantı aparat ve parçaları satın alma yapılacaktır.

 

Travers Emniyet Pimlerinin Kontrolü ve Değişimi

Mevcut depolarda bulunan tüm emniyet pimleri kontrol edilerek eksik olan pimler yerine konulacaktır.

 

STATİK GERGİLERİNİN KONTROLÜ

Mevcut depo raf sistemlerinde kullanılan statik gergileri veya deprem çaprazları teker teker kontrol edilecektir. Gevşeyen bağlantı elemanları kontrol edilerek olumsuzluklar giderilecektir.

 

Eksik Olan Dübellemelerin AnkrajlarınYapılması

Tüm raf sistemleri raf ayaklarının betona bağlantıları kontrol edilerek eksik ve yeterli olamayan bağlantılar tekrar yapılacak olup eksiklikler giderilecektir. Raf ayak elemanları, pabuç denilen parçalar ile betona sabitlenmektedir. Bu Pabuçlar da iki adet delik mevcut olup, iki adet çelik dübel ile betona sabitlenmesi gerekmektedir. Ancak mevcutlarda bir adet bağlantı tespit edilmiş ise bu bağlantılar tekrar yapılarak olumsuzluklar giderilecektir.

NOT: Tüm değişim ve onarım faaliyetleri yapılırken öncelikli olarak mevcut olan depo raf sistemlerinin malzemeler kullanılacaktır. Eksilen raf sistemi yenisi satın alınarak tamamlanacaktır.

 

Aziz DAĞ

Makina Mühendisi

Depo Raf Sistemleri Mühendislik Danışmanınız…

  • HESAP MÜHENDİSLİK AZİZ DAĞ
  • HESAP MÜHENDİSLİK MARKET RAFSTATİK RAFHESAP RAFSİST SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.
  • RAFKON DEPO RAF SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ